Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

Μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Άμφισσας στο πλαίσιο Περιβαλλοντικού Προγράμματος με υπεύθυνους καθηγητές την κ.Φραγκούλη Άννα, Αμανατίδου Μαρία και Ζερικιώτη Δημήτριο  και θέμα την Ελιά-τοπική καλλιέργεια.

Ευχαριστούμε του υπεύθυνους του ΚΠΕ για την παρουσίαση και την όμορφη φιλοξενία.

 

 Μιλάμε για τον ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ  με  την Ψυχολόγο του σχολείου κ. Μαλαγράκη Παρασκευή

 

Παρακολούθηση ημερίδας που οργάνωσε  το Μουσικό σχολείο 'Αμφισσας για το δημοτικό τραγούδι στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Δ.Ε ΦΩΚΙΔΑΣ κ.ΜΙΣΙΡΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ κ.ΒΡΥΖΑΚΗ

                                           ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ   

Κλεφταρματολός από τη Φωκίδα και ένας από τους αρχηγούς της Στερεάς Ελλάδας κατά την Επανάσταση του 1821.

Συνεργάστηκε με τον Αθανάσιο Διάκο και το Δυοβουνιώτη για την απόκρουση του οθωμανικού στρατού του Ομέρ Βρυώνη (Απρίλιος 1821) και πολέμησε στην Αλαμάνα και το Χάνι της Γραβιάς.

Στην εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου συμμετείχε ως πληρεξούσιος Σαλώνων. Ήταν ένας από τους μεσολαβητές για την παράδοση του Ακροκόρινθου από τους Τούρκους στους Έλληνες (Ιανουάριος 1822). Κατά την επιδρομή του Δράμαλη έκαψε όλες τις σπαρμένες εκτάσεις από τη Φθιώτιδα μέχρι την Αττική για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Α.Παναγιωτόπουλο Δήμαρχο Δήμου Δελφών που μας υποδέχθηκε και μας φιλοξένησε στη οικία του Δ.Πανουργιά , τον Αντιδήμαρχο κ.Α.Αγγελόπουλο που μας βοήθησε με την μετακίνηση των μαθητών και την κ.Μισιρλή για την ενημέρωση και ξενάγηση.

  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ :     lets  do  it   greece  ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΑΣΑΚΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΜΠΑΔΩΝ